Zavetnici o sednici GIK: Držali smo se zakona, glasali smo i „za“ i „protiv“

Beogradski izbori 11. apr. 202212:2136 komentara
Podeli:
Izvor: zavetnici.rs

Gradska izborna komisija u nedelju uveče je odbila sve prigovore opozicionih lista “Ujedinjeni za pobedu Beograda”, “Moramo” i “Ajmo ljudi”, a sudeći po izjavama pojedinih opozicionara, predstavnici Zavetnika i koalicije NADA uz one iz vladajuće većine glasali su protiv usvajanja prigovora. Milica Đurđević Stamenkovski, predsednica stranke Zavetnici, objašnjava da se njihov predstavnik prilikom glasanja samo držao zakona, te da su glasali i “za” i “protiv”.

Povezane vesti:

Gradska izborna komisija sinoć je odlučivala o 86 prigovora opozicije na beogradske izbore i svi su odbijeni. Prema saznanjima N1, uz članove vladajuće koalicije, protiv usvajanja prigovora glasali su i predstavnici koalicije NADA i Zavetnika.

Milica Đurđević Stamenkovski, predsednica Zavetnika”, kaže za Nova.rs da nije bilo baš tako.

“Glasali smo i ‘za’ i ‘protiv’ u zavisnosti od biračkih mesta. Glasao je naš predstavnik u GIK-u. Rekli smo mu samo da se drži zakona. Ali, hajde da vidimo, da li se sudbina gradskih izbora rešava u GIK-u ili na sastanku Vučića i Đilasa”, navodi Đurđević.

Ona kaže da se GIK-om nije bavila.

“Ali, naš stav je bio da tamo gde postoji prostor da se obore biračka mesta da se glasa ‘za’ obaranje, a tamo gde ne postoji prostor da se držimo zakona. Nije bilo drugih instrukcija”, dodaje Đurđević.

Sve o rezultatima izbora i reakcijama čitajte na našoj stranici IZBORI 2022.

Komentari

Vaš komentar