Veselinović: Batajnica će postati nova beogradska opština

Beogradski izbori 27. mar. 202213:311 komentar
Podeli:
Izvor: N1

Dobrica Veselinović, kandidat za gradonačelnika Beograda koalicije Moramo, obećao je građanima Batajnice da će, kada postane prvi čovek grada, njihovo naselje postati nova opština u Beogradu.

„Moramo da obezbedimo da se građani pitaju o tome kako se naš grad razvija i da se pitaju o tome kako se njihova sredstva troše. Pokret Ne davimo Beograd i koalicija Moramo će insistirati da se promeni Statut Grada i da se omogući formiranje novih opština. Naše predizborno obećanje građanima Batajnice je da ćemo formirati novu opštinu Batajnica u našem gradu“, kaže Veselinović, prenosi Ne davimo Beograd u saopštenju.

Milan Ljutovac, aktivista Ne davimo Beograd u Batajnici kaže da jedini način da se počne sa rešavanjem komunalnih problema u ovom naselju jeste da ono dobije status opštine.

„Batajnica je mesto od 80.000 stanovnika koja nema Dom zdravlja, nema groblje, nema regularan vodovod, nema ni kanalizaciju. Da bismo počeli da živimo kao ljudi, potrebno je da postanemo opština. Da bi mogli da rešavamo svoje komunalne probleme i da Batajnica postane naselje koje je dostojno čoveka“, poručio je.

U saopštenju se još navodi da koalicija Moramo smatra da je Beograd teritorijalno rasprostranjen u takvoj meri da je teško donositi odluke iz jednog centra i upravljati njime prema istim propisima.

„Neki delovi Beograda poput Mirijeva, Avalskog venca, Dunavskog venca ili Kaluđerice, zbog svojih specifičnosti, zaslužuju svoje opštine. Zbog toga se koalicija Moramo zalaže za izmenu Zakona o lokalnoj samoupravi, koji stoji na putu većoj decentralizaciji i davanju novih ovlašćenja opštinama“, zaključeno je.

Sve o izbornoj kampanji i aktivnostima kandidata, stranaka i koalicija čitajte na našoj stranici Izbori 2022.

Komentari

Vaš komentar