Ujedinjeni za pobedu Beograda: Ukidanje fantomskih nameta, niže cene grejanja

Beogradski izbori 31. mar 202211:04 > 11:098 komentara
Podeli:
Izvor: Ujedinjeni za pobedu Beograda

"Ujedinjeni za pobedu Beograda" podržava zahteve udruženja "Efektiva" koji će omogućiti poslovanje javnih preduzeća u skladu sa zakonom, saopštila je ta koalicija.

Između ostalog, navode, da podržavaju zahteve za:

1. ukidanje svih neobjašnjivih i fantomskih nameta (poput „pogonske spremnosti sistema“ na računu Infostana),

2. modifikaciju sistema naplate parkiranja na otvorenom (ukidanje dnevne karte),

3. ukidanje parking zona van gradskog jezgra i u novobeogradskim blokovima,

4. smanjenje cene grejanja i opciono dugoročno, prelazak na naplatu po potrošnji, sufinansiranje ugradnje izolacije i prozora,

5. izbacivanje privatnih firmi i direktno merenje potrošnje od strane Toplane,

6. postepeno uvođenje plana prelaska na plaćanje po količini proizvedenog smeća,

7. obavezivanje javnih preduzeća da će umesto advokata za pravne poslove koristiti svoje pravne službe, kako se građanima ne bi bespotrebno nametali dodatni troškovi, a svako JKP ima svoju pravnu službu.

„Javna preduzeća se trenutno koriste za ispumpavanje novca, ucenjivanje radnika da glasaju za vlast i zapošljavanje partijskih kadrova koji često ne rade poslove za Beograđane već za stranku. Zbog toga javna preduzeća u Beogradu iz meseca u mesec pružaju sve lošiju uslugu građanima, a građani plaćaju besmislene i nepotrebne namete. Javna preduzeća su žila kucavica svakog velikog grada i neophodno je da funkcionišu dobro“, navode iz koalicije.

Zato je, dodaju, koalicija “ Ujedinjeni za pobedu Beograda“ saglasna sa navedenim predlozima, jer bi se građanima olakšalo korišćenje usluga javnih preduzeća i više ne bi imali nedefinisane troškove.

„Objašnjenje takvih trenutnih nameta je zavlačenje ruke SNS-a u budžete javnih preduzeća i siromašenje građana. Jedini način da to prestane je da ovaj režim ode“, zaključuje se u saopštenju.

Sve o izbornoj kampanji i aktivnostima kandidata, stranaka i koalicija čitajte na našoj stranici Izbori 2022.

Komentari

Vaš komentar