SNS i Udruženje osoba sa invaliditetom potpisali protokol o saradnji

Beogradski izbori 29. mar 202220:054 komentara
Izvor: Tanjug/GO SNS

Srpska napredna stranka (SNS) potpisala je protokol o saradnji sa predstavnicima Udruženja osoba sa invaliditetom grada Beograda, u cilju unapređenja položaja te grupe u glavnom gradu.

SNS će Udruženju osoba sa invaliditetom grada Beograda staviti na raspolaganje stručnu ekspertizu, znanje i iskustvo svojih članova, relevantne informacije i kontakte, navodi se u saopštenju.

Predsednik Udruženja distrofičara Beograda Dušan Trojanović kazao je da u Beogradu živi 25.000 građana sa nekom vrstom invaliditeta i da je njihova želja da uz pomoć grada unaprede uslove za jednak život svih osoba sa invaliditetom.

Funkcioner SNS Goran Vesić izjavio je da se Beograd potrudio da u poslednjih osam godina postane grad jednakih šansi za sve ljude.

„U ovih osam godina ozvučili smo 89 semaforskih raskrsnica, uradili 26 kilometara taktilnih staza, kao i oko 500 rampi za invalide u stambenim zgradama i tri nova boravka za decu. Na ovaj način smo pokazali da sve Beograđane tretiramo na jednak način“, naveo je Vesić.

Funkcionerka SNS Ana Brnabić istakla je da će i grad i država nastaviti da ulažu u izgradnju infrastrukture za osobe sa invaliditetom kako bi svi oni imali pristup gradskim i republičkim institucijama.

Sve o izbornoj kampanji i aktivnostima kandidata, stranaka i koalicija čitajte na našoj stranici  Izbori 2022.

Komentari

Vaš komentar