Šapić: Na Ušću bi mogao da bude izgrađen panoramski točak kao u Londonu ili Beču

Beogradski izbori 18. mar 202214:37 > 14:5217 komentara
ALEKSANDAR SAPIC
Izvor: Tanjug/GO SNS Beograd

Kandidat za gradonačelnika Beograda Srpske napredne stranke Aleksandar Šapić izjavio je da bi Park prijateljstva na ušću Save u Dunav mogao u letnjim mesecima da ima bioskop na otvorenom, pozorišne predstave i razne kulturne festivale.

„Park prijateljstva se nalazi na najboljoj lokaciji, na ušću Save u Dunav, ima ogroman potencijal i zaista želim da od njega napravimo novu beogradsku atrakciju, kako za turiste, tako i za sve Beograđane“, naveo je Šapić u saopštenju i dodao da bi tu mogle da se gledaju utakmice vaterpolo, košarkaške i fudbalske reprezentacije.

Naveo je da je jedna od ideja da u okviru parka bude izgrađen „veliki panoramski točak, poput onih kakvi postoje u Londonu ili Beču“.

„Imamo skejt park koji želimo da uredimo, kako za svetska takmičenja, tako i za svu decu i one koji vole tu vrstu ekstremnih sportova. Zatim, da sadašnje košarkaške terene uredimo tako, da se recimo na njima u toku leta održavaju najkvalitetniji međunarodni basket turniri, koje bi mogao da posmatra veliki broj Beograđana“, kazao je Šapić.

Sve o izbornoj kampanji i aktivnostima kandidata, stranaka i koalicija čitajte na našoj stranici Izbori 2022.

Komentari

Vaš komentar