Milivojević: Tamo gde bude formirana vlast, tu će se većina povećavati

Beogradski izbori 14. jun 202213:22 > 13:462 komentara
Cvijetin Milivojević
Izvor: N1

Politkolog Cvijetin Milivojević, govoreći o situaciji u gradskom parlamentu i navodima da je većina "klimava", rekao je u emisiji N1 Studio Live - "klimava ili ne, ona je većina". "Vlada od 1994. do 1998. godine, vlada Mirka Marjanovića formirana je na osnovu klimave većine i izgurala ceo mandat. Tamo gde bude formirana vlast, tu će se većina povećavati", kaže on.

Prema rečima Milivojevića, „svi čekamo da predsednik Republike, istovremeno i predsednik najjače stranke iz neustavne funkcije odluči ko će biti gradonačelnika Beograda“.

Pročitajte još

Predsednik Republike je, podseća on, „ličnost koja obnaša osam protokolarnih funkcija“.

„Predsednik bi trebalo da obaci konsultacije sa liderima najjačih stranaka, među kojima je i SNS, a kako bi to izgledalo vizuelno – predsednik trči s jedne strane stola na drugu“, kaže Milivojević.

O situaciji u gradskom parlamentu i navodima da je većina „klimava“, Milivojević kaže – „klimava ili ne, ona je većina“.

„Vlada od 1994. do 1998. godine, vlada Mirka Marjanovića formirana je na osnovu klimave većine i izgurala ceo mandat. Tamo gde bude formirana vlast, tu će se većina povećavati“, kaže on.

Komentari

Vaš komentar