Janković predstavio deo programa koji se odnosi na probleme EPS-a

Beogradski izbori 14. mar. 202220:562 komentara
Podeli:
Izvor: Press služba "Ujedinjeni za pobedu Beograda"

Prof. dr Vladeta Janković, nosilac liste "Ujedinjeni za pobedu Beograda" i kandidat za gradonačelnika, sa članovima svog tima prof. dr Vladimirom Obradovićem, Goranom Kaličaninom, Stefanom Ninićem i Dušanom Nikezićem, kandidatom za narodnog poslanika, predstavio je građanima lazarevca program za Beograd koji se odnosi na probleme EPS-a, ekologije i mladih, navodi se u saopštenju.

„Ja sam ovde došao kao vođa jedne mlade reprezentativne ekipe, u kojoj je svako vrhunski stručnjak u svojoj struci. Znamo da ima viših vrednosti i da moramo iskoristiti priliku koja nam se pruža da srušimo ovaj režim. Mi smo ovde da vas ubedimo da svoje budućnosti radi, radi svoje dece, svoje porodice unesete promene. Već od 4. aprila osnovaćemo nepristrasnu komisiju za reviziju poslovanja Grada Beograda. Želja nam je da slušamo građane, da ispunimo ono sto oni žele. Vrlo je važno da po preuzimanju vlasti promenimo sredstva prinude, tako sto će građani na nivou opština birati šefove policije, za to treba da se menja zakon, ali ako pobedimo u Beogradu, imaćemo uslove. Lazarevac će nam biti jedna od zona prioriteta. Pobeda u Beogradu bi značila praktičan kraj ove vlasti. Naša koalicija u ovom trenutku je najjača opoziciona grupa. Ako pobedimo 3. aprila krenućemo u drugu, novu budućnost.“, istakao je prof. dr Vladeta Janković.

Goran Kaličanin, zadužen za energetiku u Jankovića rekao je da se EPS našao u vrlo teškom položaju, prošle godine, kada su svi blokovi ispali, navodeći da su se desile „gotovo nezamislive stvari“. „Kroz ovih devet godina EPS je dosegao vrlo visoku zaduženost u odnosu na njegovu procenjenu vrednost. EPS je doveden u situaciju pretnje od privatizacije. Predvideli smo mere u Gradu Beogradu da pomognemo EPS-u da se stabilizuje i finansijski konsoliduje, kroz subvencionisanje svih sistema toplotne i električne energije. Prošle godine je ova vlast uvela akcizu na električnu energiju, a nakon toga na naftu. Tom kombinacijom akciza i poskupljenja, država je učinila udar na kućni budžet građana. Nepoznato je po kojoj ceni se uvoze struja i ugalj. Imamo dovoljno rezervi našeg uglja, sistem koji uvozi ugalj EPS neće oporaviti. Naše mere, posle 3. aprila, pre svega će se odnositi na sprečavanje ovakvih uticaja iz sfere energetike na budžet građana.“, izjavio je Kaličanin.

Stefan Ninić, zadužen za saradnju sa mladima u timu Jankovića rekao je da se ljudi Lazarevcu „osećaju kao građani drugog reda“, a da ova vlast to ne želi da promeni. „Svako veče u 23 časa u Lazarevcu se gasi voda, što nije normalno vodosnabdevanje u 21. veku. Zagađenje vazduha je veliki problem u Lazarevcu, svako šesto dete se ovde rodi sa astmom. Problem u ovoj opštini je i loš gradski prevoz. Lazarevac beleži porast stanovništa i mora se povećati broj linija. Veliki problem je odlazak mladih iz zemlje, sa kojim moramo da se izborimo. Prepoznajem probleme mladih i spreman sam da učestvujem u njihovom rešavanju, a problemi mladih moraju se sistemski rešavati. Želim da moja generacija živi normalnim životom i ne mora da ode iz Lazarevca, ali im moramo pružiti uslove za normalan život. Jedno od rešenja je uvođenje habova, kako bi se mladima pružila prilika da dođu do prostora za rad. Osećam da se sada prvi put pruža prilika mladima da obavljalju važne poslove u Beogradu nakon 3. aprila i menjaju društvo na bolje“, rekao je Ninić.

Dušan Nikezić kaže da se desilo ono sto je bilo nezamislivo -  "da EPS, naša najstabilnija i najznačajnija firma, bude pred kolapsom i bankrotom". "Umesto da zarađuje danas milione evra od izvoza struje, prinuđen je da uvozi struju, na čemu gubi milione evra i da bude zadužen milijardu evra, a to je ceo budžet Grada Beograda. Mnoge odluke Vlade Srbije, Zorane Mihajlović i Aleksandra Vučića vode ka zatvaranju "Kolubare". Zato je važno da izađete na izbore 3. aprila, jer će se na njima odlučivati o sudbini Lazarevca, "Kolubare", EPS-a i cele Srbije. Mi ćemo od 4. aprila ulagati u sistem EPS-a i "Kolubare", povećaćemo plate za 12 posto i omogućiti bolji život svim zaposlenima u Srbiji", izjavio je Dušan Nikezić, kandidat za narodnog poslanika i zahvalio radnicima Kolubare i EPS-a na požrtvovanom radu na obezbeđivanju električne energije za celu Srbiju.

Sve o izbornoj kampanji i aktivnostima kandidata, stranaka i koalicija čitajte na našoj stranici Izbori 2022.

 

Komentari

Vaš komentar