Janković: Osnovaćemo stručnu komisiju za reviziju poslovanja Grada Beograda

Beogradski izbori 22. mar 202213:29 > 15:082 komentara
Podeli:
Izvor: Fonet/Milica Vučković

Pošto budem izabran za gradonačelnika, prvo ćemo svakako neumoljivo uraditi kontrolu i reviziju finansijskog stanja, da vidimo gde možemo da spasemo i sprečimo oticanje novca, izjavio je Vladeta Janković, kandidat za gradonačelnika Beograda koalicije Ujedinjeni za pobedu Beograda.

„Već od 4. aprila osnovaćemo poštenu, stručnu, nepristrasnu komisiju za reviziju poslovanja Grada Beograda, koja će utvrditi finansijsko stanje i obelodaniti dugovanja prema gradu. Samo Beograd na vodi duguje gradu 100 miliona evra. Novac se mora sliti u budžet i usmeriti na potrebe građana“, istakao je.

Pročitajte još

Janković kaže da će sredstva raspoređivati na pravedan način, tamo gde su najpotrebnija.

„Na primeru Beograda, pred licem javnosti, pokazaćemo Srbiji gde i koliko ovaj režim pljačka. Moramo videti i ko je za šta odgovoran. Ljudi ogrezli u korupciju odrgovaraće za svoje postupke po zakonu, neće im suditi političari, već institucije koje će početi da rade svoj posao. Za ovih deset godina, napredna vlast je učinila zločin, mi smo prezadužena zemlja i potrebno je vreme da se neke stvari promene. Srbija mora imati zdravu demokratsku vlast koja ne pljačka narod“, zaključio je Vladeta Janković.

„U Padinskoj skeli poslate poruke mržnje“

„Po staroj dobroj radikalskoj mantri sa jučerašnjeg predizbornog skupa SNS-a u Padinskoj skeli poslate su poruke mržnje i obmane. SNS smatra da je njihova najbolja šansa da građane rubnih opština Beograda nazove građanima drugog reda i da onda svađa Beograđane međusobno. I sve se to dešava ispred sportske hale koju je napravila bivša vlast, jer je Vučićev režim u Padinskoj skeli samo rasprodao PKB i izgradio jedan koš“, navodi se u saopštenju Vladeta Jankovića.

Kako se dodaje, ne samo da su posetioci skupa okupirali autobusima Padinsku skelu, čak i GSP-ovim autobusima, nego su građani iz Padinske skele morali da spuštaju roletne i bilo im je ograničeno kretanje.

„Vučić sada ponovo obećava kanalizaciju. Od obećanja Malog u januaru 2018. do obećanja Vučića u junu 2019. godine, na kanalizaciji ova vlast nije uradila ništa. Nije Vučića briga što deca idu u škole gumenim čizmama šljapkajući po fekalnim vodama već godinama, njemu je samo do vlasti. Vučić je pričao i o tome da legalizacija mora da se ubrza. Zašto ne objasni kako se nezakonito vrši legalizacija po delovima grada gde pojedinci zarađuju milione, a ne može na primer u Borči?! Kako nikada nije prioritet čovek sa izvorno svojim egzistencionalnim problemom i to gde god da taj čovek u Beogradu živi“, upitali su.

Za Koaliciju “Vladeta Janković – Ujedinjeni za pobedu Beograda”, kako navode, svi građani su jednaki.

„Koalicija nudi rešenja za probleme za sve građane Beograda. Posle 3. aprila nikada niko više neće ponižavati bilo kog našeg građanina, okretati jedne protiv drugih, a na kritike će odgovarati argumentima, a ne radikalskim huškanjem“, zaključuje se u saopštenju.

Izvor : Ujedinjeni za pobedu Beograda

Sve o izbornoj kampanji i aktivnostima kandidata, stranaka i koalicija čitajte na našoj stranici Izbori 2022.

Komentari

Vaš komentar