Da li su Ujedinjeni postali razjedinjeni? Pljušte kritike na Đilasov račun

Beogradski izbori 12. apr. 202219:1182 komentara
Podeli:
Izvor: TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ

Dok GIK još stoji na nepunih 89 odsto obrađenih rezultata glasanja u Beogradu i uglavnom odbija prigovore opozicije, koalicija Ujedinjeni za pobedu preživela je, za sada, sastanak Dragana Đilasa i Aleksandra Vučića. Ipak, iz Narodne stranke poručuju da će, ako lider SNS-a pozitivno odgovori na zahtev Đilasa, da se izbori u glavnom gradu ponove, to značiti stvaranje tehničke koalicije naprednjaka i SSP.

Vuk Jeremić za odlazak Đilasa na razgovor s Vučićem kaže da je jednostran potez za koji nema razumevanja i okreće glavu na drugu stranu. Jesu li Ujedinjeni i dalje ujedinjeni?

„Ne mogu da vam kažem preciznije od toga, sem da Narodna stranka neće rušiti mostove i da će se ponašati odgovorno i stabilno“, rekao je predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić.

Uz objašnjenje da, za sada, nisu razjedinjeni, Jeremić poručuje da narod nije glasao da se i pre konačnih rezultata glasanja u Beogradu, Vučić i Đilas, kako kaže, dogovaraju šta dalje. Sad se čeka odgovor lidera SNS-a na zahtev lidera SSP-a da se izbori u glavnom gradu ponove.

POVEZANE VESTI:

"Ukoliko on odgovori pozitivno, time je, bojim se, de facto kreirana tehnička koalicija SNS-a i stranke Dragana Đilasa. Narodna stranka neće biti deo te tehničke koalicije", dodao je Jeremić.

Sastanak u zgradi Predsedništva nije kritikovan samo u SSP.

Ne davimo Beograd: Sramotno igranje izbornom voljom Beograđana.

Zdravko Ponoš: Nemam stomak za postizborno šibicarenje.

Zoran Lutovac: Dodatno unižavanje institucija.

Vladeta Janković: Velika greška.

Boško Obradović: Tajni pregovori za ukidanje demokratije.

"Susret je koristan, ali očito preuranjen i nedogovren. To znači da je neke vrste komunikacije ili dogovora trebalo da bude, da bi se onda stvar ograničila i svela na smanjivanje tenzija i ove gotovo satanizacije političkog prostora koja polako prelazi i na glasače", smatra profesor FPN Zoran Stojiljković.

A Đilas poručuje da je u redu da ima i onih koji hoće da ostanu sa strane i da viču "ua", a da on, kako objašnjava, hoće da odbrani volju Beograđana, koja je, kaže, potpuno jasna.

"Ako zaista na Skupštini grada ovi neki pređu na stranu SNS-a i onda mi te izbore dobijemo samo zahvaljujući tome što sam ja razgovarao sa Vučićem, izneo taj predlog, borio se i trpeo. Hoće li onda ovi ljudi koji me napadaju izaći na te izbore, ili će reći: 'A, ne, ti izbori su, kako oni kažu dogovor Vučića i Đilasa, dvojice autokrata? Onda je pošteno gospodo, da ne izađete na te izbore", kaže lider SSP Dragan Đilas.

Lider SSP još jednom oštro demantuje optužbe o ulasku u vlast sa Srpskom naprednom strankom.

Komentari

Vaš komentar