Brnabić: Funkcija mi nije važna, ostaću uz Vučića i SNS

Izbori 2020 12. jun 202008:48 > 08:51
Izvor: Tanjug/Dragan Kujundžić

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da opozicija okupljena oko ideje bojkota izbora ne razume da legitimitet izborima daju građani, a ne stranke i političari.

„Građani se opredeljuju na osnovu ideja i programa, a oni koji propagiraju bojkot nisu se potrudili da ponude ništa više od parole ‘ua (predsednik Srbije Aleksandar) Vučić’. Ako želite ozbiljno da se bavite politikom, morate više od toga“, kazala je Brnabić za „Blic“.

Naglasila je da se ne sme ignorisati činjenica da će izborima 21. juna učestvovati 21 izborna lista, a to je više nego, kako je navela, 2012. ili 2014. godine.

Na pitanje na kojoj poziciji sebe vidi nakon izbora, Brnabić, koja je od nedavno član Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS), rekla je da joj funkcija nije važna i da je neozbiljno da kao premijerka razmišlja šta će nakon izbora.

„Da li ću ostati u politici ili se vratiti u privredu, svakako je sigurno da ću ostati uz Aleksandra Vučića i SNS“, rekla je ona.

Ocenila je da svako ko iskreno voli i veruje u svoju zemlju nema pravo da odbije poziv da joj služi, govoreći o eventualnoj ponudi da ponovo bude premijerka.

Sve o predstojećim izborima čitajte na stranici Izbori 2020.