Pešić: Boško Obradović kao da želi na izbore i pravi sebi odstupnicu i kampanju

Izbori 2020 08. maj. 202013:18 > 13:18
Podeli:
Izvor: N1

Čini se da Dveri i Boško Obradović žele na izbore i to što on napadno u poslednje vreme radi, daje sumnju da bi hteo da izađe na izbore i preko ovih "ubrzanih isticanja" pravi sebi odstupnicu i kampanju da Dveri izađu na izbore, ocenila je sociološkinja Vesna Pešić.

„Ne znam zašto ga drže u tom savezu jer je potpuno različit i u metodama i gledištima i više puta se odvojio, u civilizovanoj opoziciji nije mu mesto, ali oni se drže tog svog jedinstva“, navela je.

Pešić je rekla i da se slaže sa argumetima PSG i Sergeja Trifunovića o izlasku na izbore, ocenjujući da su proteka dva meseca tokom vanrednog stanja bila ključna za stavove građana.

„Svašta smo proživeli kroz ovo, strašan događaj, parlament je potpuno uništen i pogažen, ograničavana su naša prava nekim uredbama, gledali smo besprimernu kampanju svakodnevnu, lopovluke… od državnog udara do kriminala i lopovluka smo gledali sve, plus zatvoreni u kući – imali smo vremena da to posmatramo, i kroz šerpovanje se novi osećaj stvorio široko među građanima“, smatra ona.

Kako je rekla, to je jedan novi osećaj pobune i „tihog noćnog šaputanja u osam, kojim smo govorili – ovo je teror, ovo što radi Vučić je propast Srbije“.

Upitala je da li iko iz opozicije veruje da će im ikada Vučić dati slobodu štampe i bolje izborne uslove.

„Neće ti nikad to dati, niti iko u tom savezu u to veruje, ako u to ne veruješ, a dođeš u takvu situaciju, moras da koristis sva sredstva, zašto bi odbacio parlament i borbu na izborima da kažeš šta hoćeš. Narod će te čuti“, kaže Pešić.

Ona je ocenila i da rigidnost bloka za bojkot nije na mestu ni kada brani Šapcu i Paraćinu da se bore na lokalu za osnovne uslove.