FOTO: Obuka na vojnopolicijskim motociklima u Gardi

Foto 05. maj. 202218:402 komentara
Podeli:
Izvor: Ministarstvo odbrane

Pripadnici jedinice saobraćajne policije iz sastava Garde Vojske Srbije realizuju obuku za izvršavanje specifičnih vojnopolicijskih zadataka i zadataka u okviru protokola državnih organa uz upotrebu motocikala, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

„Reč je o redovnoj obuci i kondiciranju profesionalnog sastava ove jedinice, koja se realizuje radi održavanja visokog nivoa obučenosti za bezbedno upravljanje motociklima tokom eskortne vožnje, pratnje ličnosti, te regulisanja i kontrole saobraćaja“, stoji u saopštenju.

Kako se navodi, programom obučavanja obuhvaćeni su praktični sadržaji koji se odnose na eksploataciju i održavanje motocikala, obuku u vožnji na poligonima, javnim saobraćajnicama i u terenskim uslovima, a akcenat je na osposobljavanju za obezbeđenje štićenih lica u pokretu. U obuci se koriste savremeni motocikli nabavljeni 2018. godine i provereni dvotočkaši na upotrebi u jedinici duži niz godina, koji su opremljeni posebnim uređajima neophodnim za bezbedno izvršavanje vojnopolicijskih zadataka.

Komentari

Vaš komentar