Zbog visokog napona, zabranjeno približavanje gradilištu pruge Novi Sad-Subotica

Biznis 09. apr. 202213:4911 komentara
Podeli:
Izvor: Shutterstock

Infrastruktura železnice Srbije upozorila je građane da se ne približavaju gradilištu brze pruge između Novog Sada i Subotice, jer su u toku radovi na kontaktnoj mreži, a vodovi na toj deonici su pod visokim naponom.

„Infrastruktura železnice Srbije još jednom apeluje i upozorava da se niko ne približava gradilištu brze pruge Novi Sad – Subotica, da ne ulazi u zonu radova i kontaktne mreže i da će kontaktna mreža duž čitave deonice u narednom periodu povremeno ili stalno biti pod visokim naponom“, navodi se u saopštenju.

Železnički saobraćaj između Novog Sada i Subotice obustavljen je 7. aprila zbog izgradnje brze pruge za saobraćaj vozova brzinom 200 kilometara na sat.

„Podsećamo da kroz vozne vodove kontaktne mreže iznad železničke pruge prolazi struja visokog napona od 25.000 volti. Da bi se dogodila nesreća, nije neophodno da se dodirnu kablovi kontakne mreže, već je dovoljno samo da se uđe u strujno kolo, koje može da bude udaljeno i po nekoliko metara od kablova kontaktne mreže, pa da se doživi strujni udar“, upozoravaju iz Infrastruktura železnica Srbije.

Komentari

Vaš komentar