Započeta nova faza modernizacije Aerodroma Nikola Tesla vredna 80 miliona evra

Biznis 11. okt 202114:171 komentar
Podeli:
Izvor: N1/arhiva

Kompanija "Beograd erport" saopštila je danas da je započela novu fazu radova na modernizaciji beogradskog Aerodroma "Nikola Tesla", čiji je koncesionar, a ovogodišnje investicije u infrastrukturne radove iznose više od 80 miliona evra.

Radovi uključuju rekonstrukciju i proširenje terminala, izgradnju nove, umetnute piste, modernizaciju pristupnih puteva i parkirališta, proširenje parking mesta za avione i izgradnju ekoloških postrojenja, postrojenja za prečišćavanje čvrstog otpada i otpadnih voda, nove toplane i solarne farme.

Pročitajte još:

Radovi u Terminalu 2 izvode se u fazama, prvo u zoni dolazaka, u prizemlju i na prvom spratu u prostoru ispred pasoške kontrole, a modernizacija i proširenje zgrade terminala uključuje potpunu rekonstrukciju enterijera, povećan broj šaltera za prijavu na let i više od 1.200 kvadrata prostora za nove restorane, barove i prodavnice.

U saopštenju koncesionara beogradskog aerodoma navodi se da će na prvom spratu biti formirana centralizovana bezbednosna kontrola, pa će se pregled putnika obavljati na jednom mestu, radi efikasnijeg i bržeg protoka, umesto dosadašnje prakse bezbednosnog pregleda ispred svake od čekaonica. U toku su i radovi na renoviranju putničkih čekaonica na A i C strani, kao i na novom, dodatnom krovnom koridoru, koji će omogućiti razdvajanje dolazećih i odlazećih putnika u celoj zgradi terminala.

U pripremi su i radovi na modernizaciji pristupnih puteva, izgradnji novih parkirališta, nadogradnji i reorganizaciji saobraćajnih traka i potpunoj rekonfiguraciji pristupnog platoa ispred putničkog terminala.

Radovi ne utiču na bezbednost i redovnost avio-saobraćaja, a sve promene u tokovima putnika vidno su obeležene, poručeno je iz kompanije Beograd erport, članice francuske grupe Vansi erports koja upravlja poslovanjem 45 aerodroma u svetu.

Komentari

Vaš komentar