Za ime novog srpskog brzog voza već stiglo više od 500 predloga

Biznis 13. feb 202213:1737 komentara
Podeli:
Pruga, voz, Beograd- Budimpešta
Izvor: N1/Ilustracija/arhiva

Na konkurs "Pusti inspiraciju da te vozi“, koji organizuje ,,Srbija voz“ radi kreiranja posebnog brenda novih brzih vozova koji će saobraćati srpskim prugama, za sada je stiglo preko 500 prijava, a zainteresovani mogu dostaviti svoja rešenja do 21. februara, saopšteno je iz tog preduzeća.

„Ovim nacionalnim konkursom, ‘Srbija voz’ kreira ne samo novu sliku železnice Srbije već i afirmiše i podstiče razvoj lokalne kreativne industrije i daje šansu našim stvaraocima, umetnicima, dizajnerima i studentima da pokažu svoje umeće i originalnost“, izjavio je Ivan Stanković, član žirija i, kako se navodi u saopštenju, jedan od najvećih autoriteta u oblasti marketinga u regionu.

POVEZANE VESTI:

Kako se navodi u saopštenju, on je dodao da je stigao veliki broj zanimljivih predloga, a očekuje se da će ih biti još do kraja konkursa.

„Neka od glavnih pravila konkursa su da logo i ime brzih vozova treba da ilustruju njegove vrednosti, a to su brzina, jedinstvenost, originalnost i savremenost. Rešenje mora biti originalno delo autora i ne sme sadržavati delove drugog autorskog dela“, rekao je Stanković.

Proglašenje pobednika biće održano 3. marta, a nagradni fond iznosi 1.000.000 dinara, dodaje se u saopštenju.

Komentari

Vaš komentar