Vujović predstavila ekološke projekte šefu Misije MMF-a

Biznis 22. apr. 202121:544 komentara
Podeli:
IRENA VUJOVIC MMF
Izvor: TANJUG/MINISTARSTVO ZASTITE ZIVOTNE SREDINE/SRÐAN BOSNIĆ

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović predstavila je šefu Misije Međunarodnog monetarnog fonda za Srbiju Janu Kes Martejnu planove i ekološke projekte, zakonsku regulativu i aktivnosti za unapređenje kvaliteta vazduha, saopštilo je to ministarstvo.

U prvom razgovoru predstavnika MMF-a sa Ministarstvom zaštite životne sredine, Vujović je predstavila planove o izgradnji 28 postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i osam regionalnih centara za upravljanje otpadom, navedeno je u saopštenju.

Ona je na onlajn sastanku rekla i da je usvojenim rebalansom budžeta to ministarstvo dobilo na raspolaganje dodatne četiri milijarde dinara za ulaganja u ekološke projekte, i dodala da joj je drago što je MMF prvi put zainteresovana za ekologiju u Srbiji.

Jan Кes Martejn je naglasio da je izuzetno zadovoljan što je uspostavljen dijalog sa tim resorom i izrazio nadu da je to prvi u nizu sastanaka na kojima će se MMF upoznavati sa rezultatima i strateškim pravcem Ministarstva zaštite životne sredine.

„Misija MMF-a boravi u Srbiji povodom novog aranžmana, koji je imajući u vidu ekonomsku krizu nakon pandemije, od izuzetnog značaja za Srbiju i kredibilitet zemlje kod međunarodnih kreditora“, ističe se u saopštenju.

Komentari

Vaš komentar