Vujović: Lokalne samouprave da se prijave na konkurs za zaštitu zemljišta

Biznis 07. maj 202115:405 komentara
Izvor: Ministarstvo zaštite životne sredine

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović pozvala je gradove i opštine da se prijave na danas raspisani javni konkurs za sufinansiranje projekata kojima je cilj očuvanje i zaštita zemljišta kao prirodnog resursa.

Pročitajte još:

Vujović je najavila da će na tom konkursu biti podržani projekti koji će, po realizaciji, popraviti kvalitet zemljišta, čime se direktno utiče i na kvalitet životne sredine, saopšteno je iz Ministarstva.

„Na ovaj način, dajemo mogućnost za trajni oporavak i očuvanje degradiranog zemljišta. Dužnost i društvena obaveza svih nas jeste da brinemo o zemlji, da čuvamo prirodu, da generacijama koje dolaze ostavimo bolje okruženje i tom poslu smo potpuno posvećeni“, rekla je Vujović.

Ministarstvo će sufinansirati do 80 odsto ukupnih sredstava potrebnih za realizaciju projekta za očuvanje i zaštitu zemljišta, a javni poziv će, prema njenim rečima, trajati ukupno 20 dana.

„Dali smo kratke rokove, baš kao i prilikom raspisivanja konkursa za zamenu dotrajalih kotlarnica, individualnih ložišta i pošumljavanja, jer životna sredina ne može da čeka“, rekla je Vujović i dodala da je cilj da lokalne samouprave što pre uđu u proceduru i realizuju projekte.

Komentari

Vaš komentar