Vučić: Ukupna investicija nemačke kompanije Brose u Pančevu 180 miliona evra

Biznis 14. okt. 202113:49 > 14:3218 komentara
Podeli:
Izvor: Tanjug/ Miloš Milivojević

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas fabriku i istraživačko-razvojni centar nemačke fabrike Brose u Pančevu, a planirana ukupna vrednost te investicije je 180 miliona evra.

Izgradnja fabrike u kojoj se proizvode razni vrste delova za automobile počela je marta prošle godine, a od jula ove, više od 350 zaposlenih da radi u pogonu gde se prizvode električni motori ventilatora za automobilske hladnjake i elektroniku.

Pročitajte još:

Početak rada proizvodne linije za električne pumpe za ulje planiran je za početak 2022.

Plan je da do 2025. godine u fabrici Brose radi 1.100 ljudi, a da njen izvoz iznosi oko 440 miliona evra godišnje.

Vučić je rekao da fabrika Brose jedna od najboljih investicija u Srbiji jer je među zaposlenima 41 odsto visokokvalifikovanih radnika, a plate su višestruko veće od prosečnih u zemlji.

Istakao je da Vlada Srbije sa dosta novca pomogla investiciju nemačke kompanije u Pančevu, ali da su očekivanja da će ona doneti „mnogo toga dobrog“ Pančevu, Beogradu i drugim gradovima.

Vučić je kazao da će Pančevo dodatno da se razvija, ulaganjem u infrastrukturu i privlačenjem novih investitora.

Brose je porodična kompanija koja u 24 zemlje na 64 lokacije zapošljava oko 26.000 radnika i ostvaruje promet od 6,2 milijarde evra, a svako drugo vozilo u svetu ima delove koji se proizvode u njenim fabrikama.

Komentari

Vaš komentar