Vučić sa predstavnicima konzorcijuma Behtel-Enka o izgradnji Moravskog koridora

Biznis 27. sep. 202115:534 komentara
Podeli:
Moravski koridor
Izvor: MGSI/Đorđe Krstić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa predstavnicima konzorcijuma kompanija Behtel–Enka o realizaciji projekta Moravski koridor, kao i o projektima u oblasti energetske infrastrukture.

Vučić je istakao da je završetak radova na Moravskom koridoru u skladu sa očekivanom dinamikom od najvećeg značaja, budući da novi auto-put treba u ogromnoj meri da doprinese razvoju lokalnih opština i sredina kroz koje prolazi, kao i da predstavlja veliku šansu za domaću privredu i industriju, saopštila je pres služba predsednika Srbije.

Pročitajte još:

„Dobrobit od izgradnje direktno će osetiti stanovnici Ćićevca, Varvarina, Кruševca, Trstenika, Vrnjačke Banje, Кraljeva i Čačka“, rekao je Vučić i dodao da je, paralelno sa izgradnjom Moravskog koridora, u planu i opremanje tri industrijske zone duž auto-puta od Pojata do Preljine, koji je od strateškog značaja za Srbiju jer spaja koridore 10 i 11.

Predstavnici konzorcijuma kompanija Behtel–Enka istakli su da Moravski koriodor obuhvata izgradnju 117 većih gradjevinskih putnih objekata, 88 mostova i podvožnjaka, kao i 29 navožnjaka i 11 saobraćajnih petlji, a posebno su izazovni radovi na hidrotehničkom uredjenju Zapadne Morave, koji će obuhvatiti 18 hidrotehničkih objekata.

„U okviru projekta izgradnje Moravskog korido biće regulisan tok Zapadne Morave, čime će se povećati stepen zaštite od poplava okolnog područja, što će imati značajan pozitivan efekat na stanovništvo i privredu ovog područja“, naglasio je Vučić.

Komentari

Vaš komentar