Vučić sa francuskim kompanijama o velikim infrastrukturnim projektima u Srbiji

Biznis 29. sep 202212:4916 komentara
Vučić MEDEF francuzi
Izvor: Tanjug/Jadranka Ilić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je u Beogradu s predstavnicima francuskog poslovnog udruženja "Pokret francuskih kompanija - MEDEF" o investicijama u prioritetne privredne sektore, i o zainteresovanosti francuskih kompanija za učešće u realizaciji velikih infrastrukturnih projekata u Srbiji.

Vučić je ocenio da su ekonomska i politička stabilnost, kao i sveobuhvatne reforme, doveli Srbiju „na lidersku poziciju, kao jednu od svetski najpopularnijih investicionih lokacija“.

Istakao je da su kontinuirana saradnja i prisustvo francuskih kompanija i povećanje investicija najbolja preporuka drugim globalnim kompanijama da svoje poslovanje počnu u Srbiji, saopštila je pres-služba predsednika.

Teme razgovora Vučića i predstavnika najvećeg udruženja poslodavaca u Francuskoj bile su i hrana, ekologija, obnovljivi izvori energije, razvoj IT sektora i softverske industrije, finansiranje projekata, kao i razvoj Beograda i zainteresovanost francuskih kompanija za učešće u realizaciji projekta rekonstrukcije i modernizacije brze pruge Beograd-Niš.

Na sastanku sa delegacijom privrednika, koju je predvodio Кristofer Peti, rečeno je da je zajednička misija privrednika i svake države da rade na promociji i jačanju malih i srednjih preduzeća koja čine oslonac svake zdrave privrede.

Komentari

Vaš komentar