Vučić: Razgovara se sa Stelantisom kako bi preuzeli najveći deo otpremnina

Biznis 26. jun 202213:09 > 14:0344 komentara
Podeli:
Izvor: N1

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je kako misli da je u pregovorima sa radnicima Fijata doneta najbolja odluka i da, iako nisu potpuno zadovoljni, radnici imaju razumevanja za državu.

POVEZANE VESTI:

„S jedne strane navijam za njih, a s druge strane gledam da smanjim trošak države da bude manji ili da ga ne bude uopšte. Jedna uloga je da ste 70, 80 odsto na strani radnika, a druga da štite državu i potrošite što manje novca“, rekao je Vučić novinarima posle otvaranja erodroma Rosulje.

Govoreći o radnicima Fijata i otpremninama, on je naveo da se razgovara sa kompanijom Stelantis, kako bi ta korporacija preuzela najveći deo otpremnina na sebe. Vučić je dodao da bi, kad ne bi bilo dogovora, svi rekli da država ne štiti prava radnika, a da kada se dogovor postigne, kaže se „zašto dajete naše pare“.

Za razgovor sa radnicima Fijata Vućić je rekao da je „bio dobar“ i da je njega teško ubediti da obuka traje 24 meseca, a smatra da je to nefer i da su Francuzi (novo rukovodstvo Stelantisa) bili korektniji nego Italijani (rukovodstvo Fijata).

Izvor: Tanjug

Komentari

Vaš komentar