Vučić: Penzije će zaključno sa januarom biti povećane više od 19 odsto

Biznis 06. jul 202213:17 > 13:1745 komentara
Podeli:
Izvor: Tanjug / Strahinja Aćimović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će od novembra penzije "zaključno sa januarom" biti povećane ukupno više od 19 odsto.

Vučić je tokom posete Ivanjici istakao da ta povišica neće biti jednokratna, „nego za stalno“, a država će nastojati da bude i jednokratnog povećanja penzija tokom zime, u februaru i martu.

On je najavio da će biti više para za novorođenu decu i više prava za majke i porodilje, iako misli da je već „mnogo toga“ dato.

Rekao je da će biti pritisaka na Srbiji „oko Kosova i Metohije“ i sankcija Rusiji i dodao da će Srbija čuvati mir, „ali i slobodu da samostalno i nezavisno“ donosi odluke i da može da kaže da ne donosi odluke „pod bilo čijim pritiscima“.

Upozorio je da će Srbija imati velikih problema tokom zime i da će se nadležni truditi da bude dovoljno gasa, nafte i struje i dodao da će zima biti „mnogo teška“.

Naveo je da će u rekonstrukciju glavne ulice u Ivanjici biti uloženo oko milion i po evra, a da će u putnu infrastrukturu cele ivanjičke opštine biti uloženo oko pet miliona evra.

Komentari

Vaš komentar