Vučić obišao radove na saobraćajnici Iverak-Lajkovac: Ovaj kraj će da oživi

Biznis 23. mar 202110:5610 komentara
Izvor: TANJUG/RADE PRELIĆ

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je radove na izgradnji brze saobraćajnice od Iverka do Lajkovca, koja će Valjevo povezati sa auto-putem Miloš Veliki.

Glavni izvođač radova je kineska kompanija Čajna Šandong, čiji su predstavnici potvrdili da će saobraćajnica, duga 18,3 kilometra, biti završena do kraja 2022. godine.

Vučić je podsetio da je ugovorom predviđeno da saobraćajanica bude gotova do decembra 2023, tako da će godinu dana pre roka radovi biti završeni.

„Ovaj kraj će da oživi izgradnjom putne infrastrukture i ljudi iz Valjeva više neće da se sele za Beograd“, rekao je Vučić.

Radovi, koji su počeli krajem juna prošle godine, koštaće 158 miliona evra. Na trasi će se nalaziti 25 objekata, jedna petlja i 19 mostova, a brza saobraćajnica imaće po trake u oba smera i projektovana je za brzinu do 100 kilometara na sat.

Obilasku radova prisustvovali su i ministar građevinarstva Tomislav Momirović, direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić i v.d. direktora Puteva Srbije Zoran Drobnjak.

Komentari

Vaš komentar