Vučić na Instagramu objavio podatke o privrednom rastu, prvi kvartal u plusu

Biznis 30. apr. 202115:2765 komentara
Podeli:
Izvor: Tanjug/ AP Photo/Virginia Mayo, Pool

U prvom kvartalu Srbija je ostvarila privredni rast veći od jedan odsto, saopštio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na svom Instagram profilu. To je, kako ističe "enormna razlika" u odnosu na očekivanih minus 1,3 odsto.

„Poštovani građani Srbije, hoću da vas obavestim da smo planirali da stopa rasta u prvom kvartalu ove godine bude minus 1,3 odsto, da bismo uspeli na kraju ove godine da dostignemo stopu privrednog rasta od šest odsto. Imam izvanredne vesti za vas – ne mogu da sakrijem svoju sreću i ponos zbog toga što se nalazim na čelu zemlje koja je to uspela. U prvom kvartalu Srbija je ostvarila rast veći od jedan odsto. To je enormna razlika u odnosu na ono što smo očekivali“, rekao je Vučić u video-obraćanju javnosti preko svog Instagram naloga.

Nemačka je, navodi, očekivala minus 1,5, a ostvarila je minus 1,7 i – „nisu zadovoljni zbog toga“.

„Srbija ide strahovitom brzinom napred zahvaljujući vama, narode i građani Srbije. Ako budemo imali 11,5 odsto u drugom kvartalu, a verujem da možemo jer je planirano 10 odsto, bićemo šampioni u Evropi po privrednoj stopi rasta. I na kraju, sve to možemo ako nam pomognete i ako se vakcinišemo i ako se vratimo poslu“, poručio je Vučić.

Komentari

Vaš komentar