Vlada odobrila izvoz pšenice i kukuruza u Italiju

Biznis 31. mar 202217:3310 komentara
Podeli:
Izvor: Pixabay

Vlada Srbije odobrila je izvoz merkantilne pšenice i merkantilnog kukuruza u Italiju, po osnovu ugovora sklopljenih pre zabrane izvoza.

„Na sednici Vlade usvojen je Zaključak kojim se odobrava izvoz merkantilne pšenice i merkantilnog kukuruza pravnim licima koji ove proizvode izvoze u Republiku Italiju, na osnovu ugovora zaključenih pre stupanja na snagu Odluke o privremenoj zabrani izvoza osnovnih poljoprivredno- prehrambenih proizvoda bitnih za stanovništvo“, saopšteno je posle sednice.

Pročitajte još:

Vlada Srbije je, kako se ističe, procenila da izvoz merkantilne pšenice neće izazvati poremećaje u funkcionisanju poljoprivredno-prehrambenog sektora Srbije i da neće ugroziti prehrambenu sigurnost stanovništva, a doprineće, navodi se – „izgradnji poverenja i očuvanju dobrih trgovinskih odnosa u regionu“.

Na sednici je usvojen i Akcioni plan za sprovođenje strategije razvoja pravosuđa za period 2020 – 2025. godine, u periodu od 2022. do 2025. godine. Njime se, kako se navodi „omogućava dalje jačanje države, dostupnosti pravde i pravne sigurnosti u svrhu kvalitetnor i efikasnog ostvarivanja zaštite prava i sloboda građana i podizanja nivoa poverenja u pravosudni sistem“.

„Ovaj operativni dokument sadrži mere za sprovođenje ciljeva planiranih u Strategiji, a koje se odnose na jačanje nezavisnosti i samostalnosti, nepristrasnosti, odgovornosti, stručnosti i efikasnosti pravosuđa, kao i razvoj e-pravosuđa“, navodi se u saopštenju Vlade.

 

Komentari

Vaš komentar