Više od milijardu dinara za Program podrške razvoju poslovne infrastrukture

Biznis 14. jan. 202118:081 komentar
Podeli:
Izvor: N1

Vlada Srbije usvojila je na sednici u četvrtak Uredbu o utvrđivanju Programa podrške razvoju poslovne infrastrukture za ovu godinu, za šta su obezbeđena sredstva u iznosu od 1.007.940.000 dinara, a cilj je unapređenje razvojnog potencijala jedinica lokalne samouprave kroz stvaranje povoljnih uslova za privlačenje investicija, saopšteno je iz Vlade.

Program se odnosi na oblasti saobraćajne, komunalne, elektroenergetske i druge infrastrukture, uređenje površina javnih namena, kao i na ostale projekate koji su u funkciji razvoja turizma i drugih privrednih delatnosti.

Na sednici je doneta odluka o obrazovanju Кoordinacionog tela za digitalizaciju u zdravstvenom sistemu Srbije, koja će omogućiti da sve zdravstvene ustanove imaju moderne informacione sisteme povezane u jedinstveni sistem i imaju razmenu svih relevantnih podataka.

Predviđeno je da svi građani Srbije poseduju jedinstveni elektronski zdravstveni karton u kojem će se nalaziti podaci iz svih zdravstvenih ustanova, dostupni građanima i njihovim lekarima u svakom trenutku.

Na taj način, kako je istaknuto, povezani zdravstveni sistem biće transparentniji, efikasniji i kvalitetniji, a uštede u budžetu, koje se tako ostvare, biće upotrebljene za zdravstvenu infrastrukturu i plate zaposlenih.

Vlada je usvojila i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma sa vladom Severne Makedonije o saradnji u oblasti borbe protiv krijumčarenja migranata.

Usvojen je i predlog o potvrđivanju sporazuma sa Lesotom o saradnji u oblasti odbrane, kojim se uspostavlja pravni okvir u oblasti odbrambene i bezbednosne politike, vojnoekonomske i naučnotehničke saradnje, vojnog obrazovanja i obuke, vojne medicine i veterine.

Članovi vlade usvojili su Uredbu o podsticajima investitoru da u Srbiji proizvodi audiovizuelno delo, kako bi se ublažile ekonomske posledice po audiovizuelnu proizvodnju usled epidemiološke situacije u zemlji.

Komentari

Vaš komentar