Vesić: Sa novim setom mera za poslodavce izaći ćemo na narednoj Skupštini grada

Biznis 24. mar. 202118:3215 komentara
Podeli:
Izvor: Beoinfo

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je novi paket mera gradskih vlasti koji bi poslodavcima trebalo da olakša poslovanje u uslovima pandemije. "Sa setom mera izaći ćemo na narednoj sednici Skupštine grada, 1. aprila", naveo je Vesić, prenosi Beoinfo.

Vesić i pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović su sa predstavnicima Unije poslodavaca razgovarali o posledicama koje trpi privreda zbog epidemije virusa korona, a ocenjeno je da problemi sa kojima se suočavaju nisu vezani samo za samo na zakup poslovnog prostora već i na firmarine i porez, prenosi Beoinfo.

Vesić je podsetio da su noćni klubovi oslobođeni plaćanja zakupa na godinu dana, ali je napomenuo da postoje i druge branše, među njima i muzičari, turistički radnici, zaposleni u tzv. ivent industriji, koji godinu dana ništa ne rade.

„Grad Beograd će artikulisati njihove zahteve i pomoći im da dođu pred Vladu Srbije, kako bismo zajedno tražili rešenja za probleme koji nisu u našoj nadležnosti. Ovo nije samo zdravstvena već i društvena i ekonomska kriza“, rekao je Vesić i ocenio da se moraju donositi mere koje će omogućavati privredi da radi dok se istovremeno čuva javno zdravlje.

„Neću nikada prihvatiti da su jedino ugostitelji krivi za koronu i da sve drugo može da radi, a da ne rade restorani, niti to da se korona širi samo u restoranima. To naprosto nije tačno i stav Beograda je striktno poštovanje svih mera, a ako treba i povećanje kazni“, naglasio je Vesić.

Komentari

Vaš komentar