Vesić: Metro počinje da se gradi u novembru, taj proces ne može da se zaustavi

Biznis 15. okt. 202111:2916 komentara
Podeli:
železnička stanica prokop beograd centar
Izvor: N1

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da metro počinje da se gradi u novembru i da je to je proces koji ne može da se zaustavi.

Pročitajte još:

On je za TV Pink rekao da će metro imati tri linije: od Makiša do Mirijeva, dužine 21 kilometar i isto toliko stanica, zatim od depoa na Bežaniji do Mirijeva, dužine 19,2 kilometra sa 22 stanice, sa trasom prema železničkoj metro stanici u Zemunu, a planirana treća linija metroa, koja se sada neće graditi, biće na potezu Banjica – Blok 61, dužine 22,7 kilometra sa 23 stanice.

Vesić je naveo da je prema Nacrtu plana generalne regulacije šinskih sistema predviđeno 42,6 kilometara novih tramvajskih mreža. Plan je da se produži mreža od Jurija Gagarina na Bežanijsku kosu, od Požeške prema Ceraku, kao i od Bogoslovije prema Adi Huji na levu obalu Dunava.

Grad Beograd se sprema da raspiše tender, odnosno da u narednih 10 godina kupi 120 novih tramvaja, čime će biti potpuno zamenjen kompletni tramvajski vozni park, rekao je Vesić i dodao da će vrlo brzo biti raspisan i tender za kupovinu 80 trolejbusa, koje će biti kupljeni u narednih pet godina.

Komentari

Vaš komentar