Vesić: Budžet Beograda veći od 165,9 milijardi dinara, najveći do sada

Biznis 07. feb 202219:28 > 19:3018 komentara
Podeli:
goran vesić n1
Izvor: N1/arhiva

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da je Gradsko veće usvojilo rebalans budžeta Beograda, koji će pred odbornicima Skupštine biti sledeće nedelje.

On je za Radio-televiziju Srbije (RTS) kazao da će budžet koji će biti usvojen 14. februara, iznositi više od 165,9 milijardi dinara i dodao da je to najveći budžet glavnog grada do sada.

„Bitno je povećan budžet gradskim opštinama, za oko sedam odsto, a budžet gradu za oko tri odsto“, naveo je Vesić.

Prema njegovim rečima, povećan je budžet za životnu sredinu, za oko deset odsto.

Vesić je rekao da će biti finansirana kupovina tablet računara za učenike, kao i udžbenika za roditelje čija deca će ove godine upisati prvi i drugi razred.

Zamenik gradonačelnika Beograda je najavio da će u utorak početi kontrola buke i da će komunalna milicija prvo upozoriti one koje prave buku, a ukoliko je ne smanje, komunalci mogu da napišu kaznu i da uklone izvor buke.

„Konačno počinje primena Zakona o buci. Buka je jedan od većih problema grada Beograda. Sada će svi moći normalno da rade jer najveći broj ugostitelja radi normalno. Ona manjina koja je maltretirala građane koji žive u zgradama, to više neće moći“, ocenio je Vesić.

Dodao je da će do kraja februara početi da radi 45 novih pripadnika komunalne milicije, i da će biti raspisan konkurs za još 100 komunalaca.

Komentari

Vaš komentar