Važenje vaučera za odmor u Srbiji produženo do 30. novembra

Biznis 07. jul 202215:35 > 15:581 komentar
Podeli:
Izvor: N1

Vlada Srbije i Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, prihvatili su inicijativu udruženja "Moja Srbija" za produženje roka važenja dodatne kvote vaučera za odmor u Srbiji, saopštilo je udruženje.

Novi rok do kada građani mogu iskoristiti svoje vaučere je 30. novembar, umesto 31. oktobra, kako je bilo predviđeno vladinom uredbom.

Vlada Srbije je odobrila 200.000 vaučera u vrednosti od po 15.000 dinara, kao i dodatnih 100.000 vaučera u vrednosti od po 10.000 dinara za građane koju su ove godine dobili vaučer od 5.000 dinara.

„Produžetak akcije do 30. novembra pomoći će građanima da nađu odgovarajući smeštaj i da lakše planiraju svoj odmor u Srbiji, kao i ugostiteljima da popune kapacitete tokom novembra, koji je najnepopularniji period za turizam, tokom koga su mnogi objekti potpuno prazni“, navodi se u saopštenju „Moje Srbije“.

Iz udruženja navode da se akcija podele vaučera za subvencionisani odmor u Srbiji tokom prethodnih sedam godina pokazala kao jedna od najisplativijih i najpopularnijih subvencija u srpskoj privredi.

„Domaći turizam svake godine beleži dvocifrenu stopu rasta, a uvećani prihodi od domaćih turista neminovno dovode i do povećanja nivoa investicija u turističku infrastrukturu“, naveli su iz udruženja.

Komentari

Vaš komentar