United Grupa: VIVACOM dobitnik Tier 4 sertifikata

Biznis 04. avg. 202115:473 komentara
Podeli:
Izvor: United Grupa / Promo

United Grupa saopštila je da je VIVACOM, vodeći telekomunikacioni operator u Bugarskoj, dobitnik Tier 4 sertifikata koji dodeljuje Svetska asocijacija satelitskih komunikacija (WTA).

„VIVACOM upravlja jednim od najvećih i najsavremenijih objekata za satelitske komunikacije u regionu, Plana Teleport, koji je nakon nedavne revizije WTA dobio Tier 4 sertifikat“, kaže se u saopštenju.

Kako je navedeno, najviši nivo sertifikacije u oblasti satelitskih usluga, svrstao je Plana Teleport među zvanično najsavremenije objekte tog tipa u svetu. To znači da Plana Teleport ispunjava standarde koje je čine jednom od najboljih svetskih lokacija za pružanje satelitskih servisa, sa dvostrukom opremom koja osigurava najviši nivo raspoloživosti i visoko profesionalnom tehničkom i komercijalnom podrškom 24 sata dnevno.

„Samo 19 satelitskih stanica ovog tipa, uključujući i Plana Teleport, u svetu poseduju Tier 4 sertifikat. Ova činjenica potvrđuje da Plana korisnici imaju usluge najvišeg sertifikovanog kvaliteta i pouzdanosti. Plana Teleport pruža i usluge satelitskoj platformi United Grupe, Total TV, koja je vodeća DTH (direct-to-home) platforma u Jugoistočnoj Evropi, odnosno kablovska preko satelita“, stoji u saopštenju.

Precizirano je da je proces sertifikacije dug i sveobuhvatan, što garantuje njegovu objektivnost. Satelitska stanica mora da ispuni više od 170 zahteva koje Svetska asocijacija satelitskih komunikacija potvrđuje i analizira tokom revizije na licu mesta. Ovaj sertifrikat predstavlja potvrdu da korisnici satelitskih usluga dobijaju zvanično najviši kvalitet i pouzdanost sevisa.

„Od prethodne revizije Svetske asocijacije satelitskih komunikacija (WTA), VIVACOM se fokusirao na razvoj usluga za poslovne klijente, a sada zemaljska stanica emituje 4 satelitske (DTH) platforme sa više od 400 TV kanala za Istočnu Evropu i Afriku. VIVACOM je takođe proširio svoje regionalne pomorske VSAT usluge. Plana Teleport je važan deo i ključne zemaljske infrastrukture za nekoliko satelitskih operatora i njihovih satelitskih konstalacija“, navode iz United Grupe.

Inače, krajem 2020. godine Plana Teleport zauzeo je peto mesto na svetskom nivou po rastu prihoda od satelitskih usluga za poslovne korisnike na godišnjoj WTA rang listi najbrže rastućih satelitskih operatora.

U okviru United Grupe, vodećeg telekomunikacionog i medijskog operatora u Jugoistočnoj Evropi, u Srbiji posluju kompanija SBB i njeni servisi EON i Total TV, a medijski sadržaj emituju televizije i portali Sport Klub, Nova S i N1.

O United Grupi:

United Grupa sa sedištem u Holandiji, vodeći je telekomunikacioni i medijski operator u Jugoistočnoj Evropi. Kompanija posluje u osam zemalja i na kraju 2020. godine ima približno 11 miliona korisnika, a sada približno 14.500 zaposlenih. United Grupa ima najširu pokrivenost mrežom u regionu i nudi korisnicima najatraktivniji izbor TV sadržaja iz celog sveta. Značajna ulaganja u digitalnu infrastrukturu, medijski sadržaj i tehnologiju, osiguravaju izvrsnost proizvoda i usluga koje pruža korisnicima. United Grupa je od marta 2019. godine u većinskom vlasništvu BC Partners, jedne od najvećih investicionih kompanija u svetu.

Komentari

Vaš komentar