Udruženje: Peticiju za normalno radno vreme ugostitelja potpisalo 9.000 ljudi

Biznis 29. mar. 202111:2818 komentara
Podeli:
Izvor: Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Peticiju za vraćanje normalnog radnog vremena ugostiteljima do sada je potpisalo ukupno 9.000 građana za manje od 24 časa, saopšteno je danas iz Udruženja "Zaštitnik preduzetnika i privrednika Srbije".

Pored vraćanja normalnog radnog vremena ugostiteljima, ovo Udruženje zahteva da po hitnom postupku započne primena Uredbe o uslovima i kriterijumima usklađenosti državne pomoći radi otklanjanja ozbiljnog poremećaja u privredi zbog epidemije zarazne bolesti.

Udruženje traži da se u najkraćem roku svim delatnostima koje su merama onemogućene da rade otpišu porezi i doprinosi, i da im se nadoknade svi fiksni troškovi od početka pandemije do danas i 80 odsto bruto zarada za 12 meseci.

Takođe u saopštenju se traži ukidanje parafiskalnih nameta i nepotrebnih dažbina (eko-taksa, Sokoj, natpisi na objektima), da se smanji PDV na pet odsto u naredne dve godine, kao i da se umanje sve lokalne dažbine i takse.

„Očekujemo da se Krizni štab reorganizuje na način da svi oni koji svojim neprofesionalnim delovanjem uzrokuju nepopravljivu ekonomsku štetu domaćim privrednicima i svi oni koji su u sukobu interesa podnesu ostavke“, poručili su iz Udruženja „Zaštitnik preduzetnika i privrednika Srbije“.

Komentari

Vaš komentar