Turski ambasador: Berteks će ispuniti preostale obaveze prema zaposlenima

Biznis 08. nov 202217:496 komentara
Izvor: N1/Milan Nikić

Ministar privrede Rade Basta i ambasador Turske u Beogradu Hami Aksoj razgovarali su o aktuelnoj situaciji kompanije Berteks tekstil iz Kragujevca, saopšteno je iz Bastinog kabineta.

Pročitajte još:

Kako se navodi, on je istkao da je bilateralna privredna saradnja na odličnom nivou i da turske kompanije imaju dobru reputaciju i zapošljavaju oko 10.000 ljudi u Srbiji.

„Berteks je u Srbiji počeo da posluje 2017. godine i znam da je zaposlio veći broj radnika nego što je inicijalno bilo predviđeno“, rekao je Basta i dodao da su pojedini mediji preneli informaciju da Berteks zatvara poslovanje u Srbiji.

Ambasador Aksoj je naglasio da su turske kompanije zadovoljne poslovanjem u Srbiji, ali da je izvestan broj njih, usled globalne krize, morao da menja svoje biznis planove. Preneo je uverenje menadžmenta kompanije Berteks da će ispuniti sve preostale obaveze prema zaposlenima.

Sagovornici su se saglasili da je neophodno uložiti zajedničke napore kako bi se pitanja zaposlenih rešila i radna mesta sačuvala, dodaje se u saopštenju.

Komentari

Vaš komentar