Tržište polovnih automobila: Manja ponuda i skuplja vozila

Auto 06. dec. 202119:018 komentara
Podeli:

Najveći izazov na tržištu polovnih automobila predstavlja manja ponuda i veća cena. Analiza cena automobila na sajtu Polovni automobili otkriva da je cena veća za 16 odsto u odnosu na prethodnu godinu.

Pročitajte još:

„Pandemija je definitivno imala uticaja na tržište polovnih automobila i na osnovu toga sproveli smo sveobuhvatnu analizu gde smo utvrdili kakvi su efekti na ovo tržište. Došli smo do zaključka da je prodaja polovnih automobila premašila prethodnu godinu, porasla je za više od 10 odsto i došla na nivo pre pandemije“, rekla je za Infobiz Romana Ranković sa sajta polovni automobili.

Najprodavaniji su, navodi, folksvagen, audi, opel, pežo, citroen i reno.

„Prosečne cene na našem sajtu u odnosu na prethodnu godinu veće su za 16 odsto, dok je procenat rasta u odnosu na period pre pandemije čak 23 odsto“, kaže Ranković.

Posetioci sajta i kupci pitani su i koliko novca izdvajaju za kupovinu polovnog automobila.

„Kupci su najčešće navodili iznos od 3.000 do 5.000 evra. Nadrugom mestu je iznos od 2.000 do 3.000 evra, zatim 5.000 do 7.000 evra. Kupci koje smo mi anketirali nisu naveli da su im promene u tehničkom pregledu ili porezu predstavljale prepreku“ , navela je sagovornica Infobiza.

Komentari

Vaš komentar