Tribina CLS o metrou: Uvažiti zahteve struke i građana, odložiti Skupštinu grada

Biznis 14. okt. 202116:311 komentar
Podeli:
Izvor: Centar za lokalnu samoupravu

Direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović izjavio je da je zvanična javna rasprava o metrou, održana u utorak u Skupštini grada Beograda, bila farsa i da predstavlja potpuno odricanje mogućnosti Beograđanima da utiču na ovaj najvažniji projekat u istoriji grada.

Kako se navodi u saopštenju CLS, Jovanović je istakao da će CLS uputiti zahtev predsedniku gradske skupštine Nikoli Nikodijeviću da se odloži sednica na kojoj će formalno biti usvojen aktuelni predlog metroa, dok se on ne izmeni u skladu sa zahtevima struke i građana.

Povezane vesti

Saobraćajni inženjer Mirko Radovanac istakao je da je planirana prva linija metroa prevashodno namenjena budućim korisnicima prostora uz dunavsku i savsku obalu, što je neizvestan scenario, a da trenutno najopterećeniji koridori ostaju nepokriveni.

Saobraćajni inženjer Dragomir Lukić je naglasio da treba preispitati koncept predloženog metro sistema kroz proveru valjanosti podataka iz 2015. godine, revidiranje troškova investicije i korigovanje operativnih troškova koji su izuzetno visoki.

Njegov kolega Dušan Milanović je dodao da novi koncept šinskih sistema treba da na optimalan način zadovolji zahteve stanovnika Beograda za kretanjima ka najatraktivnijim zonama različitih sadržaja, kao i da obezbedi najbolji način povezivanja sa čvorištima prigradskog, međugradskog i međunarodnog saobraćaja.

Izvor : Centar za lokalnu samoupravu
Komentari

Vaš komentar