ToMontenegro možda počne sa radom do 1. aprila, ličiće na low cost kompaniju

Biznis 19. jan 202112:481 komentar
Podeli:
Montenegro erlajns
Izvor: Tanjug/AP Photo/Risto Božović

Državni sekretar u Ministarstvu kapitalnih investicija Crne Gore Zoran Radunović saopštio je da bi nova nacionalna aviokompanija ToMontenegro u najboljem slučaju mogla početi da radi do 1. aprila i da bi trebalo da liči na neku lou kost kompaniju sa minimalnim troškovima.

„Ako nasledimo sve što poseduje Montenegro erlajns, rad, iskustvo, znanje, kod šer ugovore, očekujemo da ćemo sve preneti na novu kompaniju. Ako to uspemo, očekujemo da možemo da krenemo i pre 1. aprila. Ako ne dobijemo da nasledimo sve što poseduje MA, stvaranje kompanije će ići teže“, rekao je Radunović za TVCG.

Povezane vesti

On je naveo da nije bilo prostora da se nastavi nesmetan saobraćaj Montenegro erlajnsa i da je Montenegro erlajns izuzetno loše poslovao, što je dovelo do visokih dugova i samo za 2019. godinu imali su porast troškova za 7,5 odsto.

Prema njegovim rečima, dva aviona Montenegro erlajns su operativna, dok su dva prizemljena zbog kvarova.

Govoreći o cenama karata, on je rekao da je s Er Srbijom dogovoreno da neće biti poskupljenja na relaciji Podgorica-Beograd.

Radunović je naveo da već četvrti mesec zaposleni iz MA nisu primili plate i da se očekuje da će stvaranjem nove aviokompanije određeni broj zaposlenih MA biti uposlen, a da je za one koji ostanu bez posla predviđen socijalni program.

Komentari

Vaš komentar