Tokom vikenda u Srbiji vakcinisano više od 1.500 radnika kompanija iz regiona

Biznis 28. mar. 202114:104 komentara
Podeli:
Izvor: N1

Zaposleni u više od 1.500 kompanija iz Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije, Crne Gore, Albanije i sa Кosova primili su tokom vikenda vakcine protiv Kovida-19 u Beogradu i Nišu, saopštila je Privredna komora Srbije (PKS).

Akciju imunizacije privrednika iz regiona organizovao je Кomorski investicioni forum zemalja Zapadnog Balkana, a 10.000 vakcina obezbedila je PKS sa Vladom Srbije.

Punktovi za vakcinaciju privrednika organizovani su u Beogradu i Nišu.

Nakon novih prijava zbog velikog interesovanja za vakcinaciju preko privrednih komora prijavilo se ukupno oko 8.500 zaposlenih iz regiona, navodi se u saopštenju PKS.

Predsednik PKS Marko Čadež rekao je da je zbog akcije vakcinacije privrednika regiona „ponosan što je građanin Srbije, što pripada našem regionu i što je Evropljanin u pravom smislu reči“.

„Dobio sam veliki broj poruka zahvalnosti kolega za ovu akciju i želim da se zahvalim svima iz regiona koji su pomogli da se ona uspešno sprovede. Privrednici su pokazali da zajedno mogu da pobede virus, kao što zajedno možemo od našeg regiona da učinimo najbolje mesto za posao i život“, rekao je Čadež.

Najviše ljudi je došlo je iz Bosne i Hercegovine i Makedonije, a iz Albanije su stigli čarter letovima.

Preko svojih partnera u Srbiji vakcinisano je i oko 150 privrednika sa Кosova.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Komentari

Vaš komentar