Sud naredio Lidlu da prestane da prodaje jedan proizvod i da uništi zalihe

Biznis 30. sep 202207:1849 komentara
Lidl
Izvor: REUTERS/Stephen Hird/File Photo

Čokoladni zečići Lindt & Spruenglija umotani u foliju zaslužuju zaštitu od kopija, presudio je u četvrtak najviši švajcarski sud, naloživši nemačkom lancu prodavnica Lidlu da prestane da prodaje sličan proizvod u Švajcarskoj i da uništi zalihe.

Ankete koje je predočio Lindt pokazuju da je njegov čokoladni uskršnji zec dobro poznat javnosti, objavio je švajcarski sud, dodavši da ga potrošači verovatno brkaju s Lidlovim, uprkos određenim razlikama.

Pročitajte još

Savezni sud poništio je time prošlogodišnju presudu trgovačkog suda u korist dva švajcarska ogranka nemačkog Lidla i naredio im da unište zalihe čokoladnih zečića, piše Fenix magazin.

“Uništavanje (zaliha) adekvatna je odluka, pogotovo zato što ne znači nužno da uništena mora biti i čokolada”, stoji u obrazloženju presude.

Švajcarski proizvođač vrhunske čokolade Lindt vodio je mnoge sudske bitke kako bi zaštitio jedan od svojih najprodavanijih proizvoda.

Nemački savezni sud presudio je prošle godine da je zlatni ton folije u koju su umotani Lindtovi uskršnji zečići zaštićen robnom markom.

Komentari

Vaš komentar