Subotić: Birajte i smeštaj u seoskim domaćinstvima, treba ih podržati

Biznis 30. jun 202220:495 komentara
Podeli:
Izvor: Shutterstock

Za samo jedan dan od kada je Vlada opredelila novih 300.000 vaučera za odmor u Srbiji, u iznosu od 15.000 dinara, primljeno je više od 60.000 prijava. Da to ne utiče na interesovanje građana za odmore van Srbije za Infobiz rekao je Dragan Subotić iz Inicijative "TAS". Takođe, savetovao je građane da biraju smeštaj u seoskim domaćinstvima, onima koji su registrovani na sajtu Ministarstva trgovine.

„Od trenutka prijave za vaučer mora da prođe 30 dana do odlaska na odmor, odnosno do rezervacije, jer je potrebno da prođe 10-ak dana da vam stignu vaučeri. Registrovani objekti koji primaju vaučere nalaze se na sajtu Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija. Savetovao bih građanima da rezervišu i smeštaj u seoskim domaćinstvima, oni su u povoju i treba ih podržati, a ima dosta seoskih domaćinstava registrovanih na sajtu ministarstva“, rekao je Subotić za Infobiz.

POVEZANE VESTI

Iz Ministarstva turizma najavili su da očekuju da će se za rekordan broj dana podeliti svi vaučeri.

A toliko interesovanje građana za vaučere nije smanjilo interesovanje za odmore van zemlje.

„Imamo s jedne strane i poskupljenja zbog aktuelne krize i povećanja cene goriva, ali oni koji se svake godine odlučuju za letovanje, to rade i sada i svako od njih može da nađe povoljniju opciju za sebe“, ističe Subotić.

Kada je u pitanju kovid-19, gotovo sve zemlje ukinule su sve korona mere, napomenuo je.

Komentari

Vaš komentar