Štrajkači „Fijat plastika“ kod gradonačelnika Kragujevca

Biznis 15. apr. 202111:011 komentar
Podeli:
Fijat, Fiat, Kragujevac
Izvor: N1

Radnike kragujevačkog "Fijat plastika" danas je primio na razgovor Nikola Dašić, gradonačelnik Kragujevca i obećao da će posredovati da Vlada Srbije pomogne da se ispune zahtevi zaposlenih i prekine štrajk, saznaje N1.

„Jutros smo u kabinetu gradonačelnika Dašića dobili uveravanja da će poslati dopis premijerki Ani Brnabić, da država Srbija kao vlasnik trećine kapitala u kragujevačkom Fijatu, uložiti svoj autoritet da se ispune naši štrajkački zahtevi i da počnemo da radimo i budemo tretirani kao i ostali radnici u matičnoj kompaniji- Fijatu „, kaže za N1 Zoran Miljković, predsednik Štrajkačkog odbora „Fijat plastik“ Kragujevac.

Povezane vesti

Miljković ističe da su “ juče u drugoj smeni montaže Fijata i danas u prvoj smeni izlazili automobili bez branika koje mi inače proizvodimo i da će se tako nastaviti sve dok poslovodstvo fabrike shvati da nećemo odustati od štrajka“.

„Današnji razgovor sa gradonačelnikom ne znači da odustajemo od protesta ispred opštine 24. aprila i pozivam sve radnike Fijata i Kragujevčane da nam se pridruže pred lokalnom samoupravom“, dodaje Miljković.

Zahtevi radnika „Fijat plastika“ su da im se vrati regres na visinu koja je bila do 1. januara 2021. , plaćeno odsustvo da se vrednuje 65 odsto zarade, a ne 60 odsto i da se minuli rad plaća 0,5 odsto po godini radnog staža, kao što je to i u kompaniji Fijat Krajsler Automobili Srbija, a ne 0,4 odsto.

Komentari

Vaš komentar