Štrajkači „Fijat Plastika“: Italijani kupuju vreme, izbegavaju pregovore

Biznis 02. jul. 202112:201 komentar
Podeli:
FIAT fijat kragujevac
Izvor: N1

Pregovori oko ispunjavanja radničkih zahteva između poslovodstva "Fijat Krajsler automobila Kragujevac" i Štrajkačkog odbora firme „Fijat plastik“, posredstvom Agencije za mirno rešavanje sporova, nisu održani tokom protekle radne nedelje jer, kako tvrde štrajkači, "Fijat kupuje vreme".

„Italijani se „prave ludi“ i oglušuju se o dogovor koji su postigli sa ministarkom rada Darijom Kisić Tepavčević, da sednu za sto sa nama na pregovore, uz posredstvo državne Agencije za mirno rešavanje sporova. Fijat kupuje vreme. Razgovarao sam sa direktorom agencije i on kaže da se čuo sa glavnim direktorom u Torinu i nedelju dana čeka kada će menadžment Fijata doći na pregovore. Nećemo sedeti skrštenih ruku“, kaže za N1 Zoran Miljković, predsednik Štrajkačkog odbora kragujevačke firme „Fijat plastik“.

Povezano:

Miljković dodaje da „Italijani izbegavaju pregovore, iako su to potvrdili u kabinetu ministarke za rad, socijalna i boračka pitanja, kao i direktoru Agencije za mirno rešavanja sporova“.

Da podsetimo, od februara 2021. oko 90 odsto radnika Fijat plastika štrajkuje zbog smanjenja zarada i regresa, a od pre dva meseca i zbog toga što je Fijat premestio deo mašina u druge svoje pogone, dok su radnici bili na odmoru i tokom praznika.

Fijat plastik proizvodi branike za vozilo Fijat 500 L.

Komentari

Vaš komentar