SSP: Umesto 640 miliona evra, dva autoputa će nas koštati milijardu i po

Biznis 01. maj. 202115:0835 komentara
Podeli:
Fruškogorski koridor
Izvor: Tanjug/Jaroslav Pap

Predsednik Resornog odbora za privredu i finansije Stranke slobode i pravde (SSP) Dušan Nikezić ocenio je, povodom početka gradnje Fruškogorskog koridora, da će Srbija, umesto da gradnju dva autoputa plati 642 miliona evra, te saobraćajnice palatiti više od milijardu i po evra.

„Da li vam je bar malo neprijatno što danas otvarate gradnju Fruškogorskog koridora vrednog 606 miliona evra, kada znate da ste sa istom kineskom firmom 28. decembra 2012. godine potpisali predugovor na 642 miliona evra za izgradnju dva autoputa: Fruškogorskog koridora i Moravskog koridora“, pitao je Nikezić predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

„Umesto da dva autoputa platimo 642 miliona evra, te iste saobraćajnice danas plaćamo preko 1,5 milijardi evra. Umesto da koristimo bespovratna sredstva i povoljne zajmove EU, mi uzimamo skupe kineske kredite“, naveo je Nikezić.

Umesto da te puteve grade naše građevinske firme „bez tendera ste ih dali kineskim i turskim“, i „umesto da 1. maja posetite srpske građevince, vi obilazite kineske radnike“ poručio je Nikezić Vučiću.

„Zato ne čudi što ste za devet godina zadužili zemlju više nego svi vaši prethodnici zajedno, što je srpska brza saobraćajnica sa 12,7 miliona evra po kilometru tri puta skuplja od hrvatskih i slovenačkih autoputeva i što svake godine 60.000 mladih napusti zemlju jer u ovakvoj Srbiji ne vidi budućnost. I to će na kraju biti nasleđe vaše vlasti: dužničko ropstvo, prazni putevi i zemlja bez mladih“, ocenio je funkcioner SSP.

Komentari

Vaš komentar