Srpska kompanija osvaja svetsku tehnološku scenu uprkos krizi

Biznis 07. jan 202117:2613 komentara
Podeli:
Izvor: Shutterstock

Kompanija HTEC Group, jedna od vodećih regionalnih kompanija za pružanje konsultantskih i usluga razvoja tehnologija, uprkos krizi izazvanoj pandemijom beleži najuspešniju godinu u istoriji postojanja, navodi Bizlife.

Kompanija sa sedištem u San Francisku (SAD) i razvojnim centrima u Srbiji i BiH je ove godine utrostručila svoje kapacitete i proširila svoje pristustvo na nove geografske teritorije, prenosi portal.

Početkom godine, kada je počela kriza, kompanija je odlučila da ne otpusti niti jednog radnika, a mnogi stručnjaci koji su tada izgubili posao, u HTEC-u su pronašli novi poslovni izazov, piše BIZlife. Kompanija je zapošljavala i po 20 ljudi dnevno, pa je tako u 2020. organski zaposlila više od 200 stručnjaka, od kojih je 27 zaposleno u novom HTEC tehnološkom centru koji je početkom godine otvoren u Banjaluci, navodi portal.

Sada brojeći više od 600 zaposlenih u svojim tehnološkim centrima u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Banja Luci, kao i u lokalnim predstvaništvima u San Francisku, Mineapolisu, Londonu, Geteborgu, Stokholmu, Oosterbeku, i Ljubljani – HTEC dovodi nove liderske snage, stručnjake sa svih strana sveta.

Nakon uspešno završene 2020. godine, sa utrostručenim timom i ekspertizom u različitim industrijama kao što su visoke tehnologije, medicina, transport, maloprodaja i distribucija, finansije i bankarstvo, mediji i zabava, zelena energija, laboratorijski instrumenti, i drugo, kompanija planira nove akvizicije u regionu i pozicioniranje kao jedan od globalnih lidera u oblastima digitalne transformacije i razvoju inovativnih tehnologija.

“Krajem prošle godine smo pričali o desetostrukom rastu koji želimo da ostvarimo u narednih pet godina, sa jakom ambicijom da dovedemo kompaniju na javni listing NYSE. Već ove godine smo ostvarili trostruki rast, ali nastavljamo ka krajnjem cilju! Veoma sam ponosan na ambicije koje smo uspeli da probudimo među našim zaposlenima, i sada nam je ideja o 10x rastu postala deo kulture i poslovna mantra naših timova. Kada tamo stignemo, znaćemo da je to bio zajednički podvig i da uvek postoji sledećih 10x koje možemo postići”, izjavio je generalni direktor kompanije Aleksandar Čabrilo.

Komentari

Vaš komentar