Sloga: Potpuno zabraniti izvoz dok se ne utvrdi gde je nestala hrana iz rezervi

Biznis 20. apr 202215:388 komentara
Podeli:
Izvor: Shutterstock

Udruženi sindikati Srbije "Sloga" ocenili su danas da je odluku Vlade Srbije u tehničkom mandatu, koja je odobrila mesečne kvote za izvoz žitarica, brašna i ulja, "bezobrazluk", zbog čega zahtevaju totalnu zabranu izvoza dok se ne utvrdi gde je i koliko nestalo pšenice i drugih strateških proizvoda iz magacina robnih rezervi.

Pročitajte još:

„Ukoliko se inventarski ne utvrdi tačna količina nestale i opljačakane robe iz robnih rezervi, bojimo se da će Srbija i njen narod biti željni i hleba, jer se više puta do sada pokazalo da su karteli i tajkuni u sprezi sa političarima na vlasti nedodirljivi i jači od države“, navedeno je u saopštenju.

Iz tog sindikata su podsetili da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić uoči izbora „mahao fotografijama prepunih magacina robnih rezervi, da bi celu naciju nakon završetka izbora panično obavestio da smo pokradeni, da u silosima nema pšenice i da je neko prodao i novac stavio sebi u džep“.

Vlada Srbije odobrila je danas mesečne kvote za izvoz po 150.000 tona pšenice i kukuruza, 20.000 tona brašna i osam miliona litara rafinsianog suncokretovog ulja.

Komentari

Vaš komentar