Sindikat metalaca pozvao poslovodstvo Fijat plastika da pregovara sa štrajkačima

Biznis 26. feb. 202110:311 komentar
Podeli:
Fijat, Fiat, Kragujevac
Izvor: N1

Gradski odbor metalaca Kragujevca pozvao je poslovodno rukovodstvo kompanije Fijat plastik, čiji radnici štrajkuju zbog smanjenja zarada, da što pre sedne za pregovarački sto sa predstavnicima sindikata kako bi problemi prevazišli "na razuman i čestit način".

Metalci Samostalnog sindikata su ocenili da su već duži period zaposleni u toj kompaniji nezadovoljni usled mnogobrojnih „nagomilanih problema“, pre svega zbog nepoštovanja njihovih prava.

„Pokušaj Samostalnog sindikata kompanije da se kroz proces pregovaranja sa menadžmentom kompanije dođe do prihvatljivog Kolektivnog ugovora kojim bi se bliže definisala prava zaposlenih nije naišao na pozitivan stav menadžmenta“, navode u saopštenju tog sindikata.

Ukazano je da menadžment fabrike zaposlenima nudi jednostrani akt, Pravilnik o radu, kojim se „nastavlja urušavanje materijalne pozicije zaposlenih“.

Metalci Kragujevca „apsolutno podržavaju sindikat i zaposlene u Fijat plastiku koji su prinuđeni da štrajkom ukažu na stanje u kompaniji, kako menadžmentu tako i celokupnoj javnosti“.

Komentari

Vaš komentar