Sindikat Fijata: Nova iskustva u Slovačkoj do pune uposlenosti fabrike u Srbiji

Biznis 05. apr. 202112:583 komentara
Podeli:
FIAT fijat kragujevac
Izvor: N1

Sindikalna organizacija samostalnog sindikata Fijat automobili Srbija (FAS) u Kragujevcu ponudu radnicima Fijata da odu na rad u Slovačku u trajanju od 12 meseci razume kao mogunost da zaposleni steknu nova iskustva u očekivanju pune uposlenosti fabrike u Kragujevcu, saopštio je danas sindikat ove kompanije.

„Sindikat ne utiče na odluke radnika da li će da prihvate ponudu poslodavca Fijat Krajsler automobila Srbija i odluče se za rad u Slovačkoj, jer je rezultat dveju volja i zasnovan na dobrovoljnosti. Poslodavac je dužan da radniku obezbedi smeštaj, ishranu, prevoz za odlazak i povratak sa posla i naknadu tih troškova“, stoji u saopštenju koje je potpisao Saša Đorđević, predsednik samostalnog sindikata FAS-a.

Sindikalna organizacija FAS, u skladu sa svojom ulogom, biće zaštitnik slobodno izražene volje radnika, a traženje nekog drugo modela, kojim bi se radnici uputili na rad u inostranstvo, suprotno njihovoj volji, nadamo se neće se dogoditi i ne bi imalo našu podršku, zaključuje sindikat Fijat automobila Srbija u Kragujevcu.

Komentari

Vaš komentar