Sindikat: Bicikli za poštare prihvatljivi samo ako budu električni

Biznis 13. avg. 202113:46 > 13:479 komentara
Podeli:
Izvor: Shutterstock

Sindikat radnika pošte "Sloga" zatražio je nakon najave v.d. direktora Pošte Srbije Zorana Đorđevića da će ta kompanija nabaviti 800 bicikala za dostavu pošiljki, da ti bicikli budu isključivo na električni pogon.

„Ako je namera iskrena da se poštarima obezbede bolji uslovi za rad, a korisnicima kvalitetnija i brža usluga, smatramo da bicikli moraju biti savremeni, električni, brzi i jaki“, navodi se u saopštenju sindikata „Sloga“.

Ističe se da sindikat razume potrebu za ekološkim načinom dostave, ali da su dužni da upozore da korisnici u 21. veku očekuju brze dostave, a ne ljude u godinama, često i bolesne koji će biti primorani da guraju bickl sa hrpom teških pošiljki i paketa pored sebe.

„Ako je namera da Pošta Srbije nabavi tek poneki bicikl na električni pogon, odnosno da većina bicikala bude manuelna, od kineskog proizvođača i na snagu okretanja pedala – bolje nam nabavite ‘rikše’ da ih vučemo ručno“, ističe se u saopštenju.

Naglašava se da su u brzini isporuke paketa Poštu Srbije davno premašile privatne kompanije i dostavne službe sa vozačima kojima se „prećutno i nekažnjeno toleriše jurcanje po drumovima Srbije“.

Komentari

Vaš komentar