Severna Makedonija zamrzla i cene testenine, jaja i pirinča

Biznis 14. dec. 202115:261 komentar
Podeli:
Izvor: Unsplash/Tamara Malaniy

Vlada Severne Makedonije danas je dodala pirinač, jaja i testeninu na listu osnovnih prehrambenih proizvoda čije su maksimalne cene ograničene na nivou od 1. decembra. To je saopštilo Ministarstvo ekonomije Severne Makedonije, navodeći da će ograničenje cena ta tri novododata prehrambena proizvoda važiti do 31. januara 2022. godine, kao i ranije "zamrznute" cene više osnovnih životnih namirnica.

Pročitajte još:

Vlada Zorana Zaeva je 4. decembra odlučila da zamrzne cene hleba, šećera, brašna tip 400, suncokretovog ulja, dugotrajnog mleka masnoće od 2,8 odsto, 3,2 odsto i 3,5 odsto, svežeg mesa i suhomesnatih proizvoda, sira i švapskog sira.

„Ova odluka ima za cilj sprečavanje daljih poremećaja na tržištu i otklanjanje štetnih posledica tržišnog poremećaja u snadbevanju stanovništva osnovnim prehrambenim proizvodima“, navodi se u Odluci koju je prenelo Ministarstvo ekonomije Severne Makedonije.

Dodaje se da je ta odluka donesena na predlog Ministarstva ekonomije i da su „isključene cene na privremenim popustima koje su važile 1. decembra 2021. godine“.

Komentari

Vaš komentar