Sastanak sindikata Ziđina i ministarke: Nastavak razgovora do novog ugovora

Biznis 24. jun. 202119:423 komentara
Podeli:

Razgovori sindikata i kompanije Ziđin, u vezi sa novim kolektivnim ugovorom, biće nastavljeni kako bi uskoro novi ugovor bio zaključen - epilog je današnjeg sastanka ministarke rudarstva i energetike Zorane Mihajlović i predstavnika sindikata radnika Ziđina. Predstavnici sindikata kažu da imaju podršku vlade, a garancija im je to što će sutra prisustvovati sastanku, na kojem će predstavnici ministarstva i vlade razgovarati sa predstavnicima kompanije.

Pročitajte još:

„Mi ne tražimo povećanje zarada, već tražimo da ostanu iste, kao što su bile, a poslodavac pokušava da na različite načine objasni građanima da je on dobar, a da sindikati nisu dobri“, kaže Zoran Marković, predsednik Samostalnog sindkata Metalac Srbija.

Radnici, kaže, moraju da znaju da gde ima sindikata – tu ima kolektivnog ugovora.

Ziđin pokušava da utiče i na rad sindikata, da umanji prava na rad sindikata. Obraća se radnicima na oglasnim tablama da im sindikati nisu potrebni što je dovelo do mešanja u rad sindikata.Treba obavestiti međunarodne sindikalne insitucije i Evorpsku uniju – poslodavac se meša u rad sindikata i konvencije Međunarodne organizacije rada“, zaključio je Marković. 

Komentari

Vaš komentar