Rudari Bora i Majdanpeka u martu iskopali 1,7 miliona tona bakra

Biznis 11. apr 202112:40 > 14:176 komentara
Izvor: N1/arhiva

Rudari Bora i Majdanpeka u martu su ostvarili najbolji rezultat od dolaska kineske kompanije Ziđin koper u Srbiju i tokom otkopavanja rude bakra u tri borska i jednom majdanpečkom rudniku iskopali su oko 1,7 miliona tona.

Njenom preradom u flotacijama izvučeno je, prvi put od dolaska kompanije, preko 5.000 tona bakra u koncentratu, saopštio je danas Ziđin koper.

Generalni direktor te kompanije Jian Ksiming rekao je da je ona napredovala u svim segmentima zahvaljujući pravilnom rukovođenju. „Svuda je primetan pomak, pa i u poljima upravljanja bezbednošću i zaštite životne sredine“, ukazao je direktor.

On je naveo da je prvi put od dolaska Ziđina, za mesec dana proizvedeno više od 5.000 tona bakra u koncentratu, preciznije 5.188.

„Rudari i floteri u ‘Velikom Krivelju’ dali su prošlog meseca 2.016 tona bakra u koncentratu, njihove kolege iz Majdanpeka 1.823 tone, a doprinos ukupnim učincima iz ‘Novog Cerova’ ‘izmeren’ je na 1.003 tone bakra u koncentratu. Dodatnih 300 tona bakra je u martu stiglo iz borske ‘Jame'“, navodi se u saopštenju.

Komentari

Vaš komentar